Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel

Ateliers Visual Storytelling

  • 11 mrt 2023
  • 10:00- 14:00
  • € 7,50 - € 15,00
  • BrainZ

De Stad Verbeeldt gaat op zoek naar verhalen in de tijd over de Hanzegeschiedenis.

De Stad Verbeeldt start 11 maart 2023 een nieuwe reeks ateliers Visual Storytelling. Het thema is ‘Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel’ en sluit aan bij het Hanzejaar 2023 van de stad Zwolle.

Uitgangspunt

Zwolle was door zijn ligging en mentaliteit een vooraanstaande Hanzestad. Die sfeer van bedrijvigheid en handel vind je nog terug in het Zwolle van nu. Je moet er alleen oog voor hebben. De hamvraag: hoe verbeeld je die ‘Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel’? Dat en nog veel meer gaan we in de komende vijf ateliers onderzoeken.

Output

Een geweldige expositie aan de boorden van de IJssel in de loop van dit jaar.

Het zoeken van Verhalen van Zwolle

In de komende ateliers gaan we samen met cursisten een nieuw, groot avontuur aan: het zoeken en vangen van ‘Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel’. Het afgelopen seizoen was met de Verhalen van Harculo al een groot succes, niet in de laatste plaats vanwege de historische plek van de slotexpositie: de oude IJsselcentrale in Harculo. In dit seizoen graven we nog verder in het verleden. We zoeken naar samenhangende beelden en geluiden die de verbinding met dat verleden leggen, dit oproepen, ernaar verwijzen of opnieuw vormgeven zonder in een museale voorstelling te vervallen. Het is visual storytelling op een historisch verantwoord en artistiek-inhoudelijk hoog niveau. Dat is zoals De Stad Verbeeldt werkt, dat is het dna van DSV.

De data ateliers zijn: 11 maart - 15 april - 13 mei - 10 juni - 24 juni 2023 van 10.00 - 14.00 uur.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 7,50

In vijf ateliers wordt gewerkt aan een fotografisch serie en multimediale productie. Deze kunnen worden ingezonden voor de selectie expositie 'Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel' in Harculo (Zwolle-Zuid) van 17 augustus t/m 17 september 2023.

Meer leuke evenementen

#Zwolle